Over mezelf

Laat ik mezelf even voorstellen...

Op 24 november 1988 werd ik geboren in Brussel als vierde spruit van het gezin De Smet.
Met een zoon en drie dochters was ons gezin compleet.
Mijn broer, zussen en ouders waren en zijn nog steeds heel belangrijk voor mij.


Ik was een kind met veel energie en dus ging ik elke zondag naar de scouts om me uit te leven. Ik doorliep alle 'takken' -van kapoen tot giver- en gaf uiteindelijk zelf nog 3 jaar leiding.

Dankzij de geweldige scoutsgroep van Kruisboog Hadewijch uit Sint-Lambrechts-Woluwe beleefde ik fantastische momenten en ontstonden er vriendschappen voor het leven.

In 2006 startte ik in Gent aan de opleiding tot logopediste. Toen deze na drie jaar afgerond was, kon ik niet wachten om te beginnen werken. Eindelijk geen stage, examens, lessen en stress meer!
Ik ging aan de slag in een zelfstandige groepspraktijk in Sint-Niklaas en leerde veel fijne collega's kennen.

Datzelfde jaar ging ik voor de eerste keer mee met Hartekamp. De ervaringen die ik daar opdeed (en nog steeds opdoe), zijn onvergetelijk en doen me de dingen telkens weer anders zien.

Na twee jaar te hebben gewerkt, besefte ik dat ik toch iets miste. Elke keer als ik op een school kwam, merkte ik dat ik stiekem jaloers was op al die juffen met hun eigen klasje.
Na veel wikken en wegen besloot ik de sprong te wagen en startte ik, via afstandsonderwijs, de opleiding tot leerkracht lager onderwijs.

Ik stopte in de logopediepraktijk en werkte deeltijds als administratief bediende en later als verkoopster, in combinatie met de studies.
Drie jaar lang was het weer zweten, zwoegen en aftellen. En nu is het einde in zicht.
Opnieuw sta ik te popelen om aan het werk te kunnen als leerkracht. Bijna kan ik zeggen: Oef, geen stage, examens, lessen en stress meer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten